perjantai 13. lokakuuta 2017

Väestöliitto tarjoaa teineille tunneorgasmeja


Väestöliitto. Tuo suomalaisen perheinstituution, parisuhteiden ja konservatiivisten arvojen suojelija. Väestöliitto on suuri organisaatio, jossa on töissä monia päteviä asiantuntijoita ja joka tekee paljon hyvää.

Mutta väestöliitolla on myös murrosikäisille suunnatut sivut, joilla opetetaan seksistä esimerkiksi seuraavia asioita (kaikki näytteet poimittu 13.10.2017):

Neitsyys on arvokas asia, ei taakka, josta täytyy päästä eroon.

Yhdyntä on yksi seksuaalinen tapa osoittaa ja jakaa kiintymystä sekä rakkauden tunteita kumppanin kanssa. Sen on myös tapa nauttia toisen ihmisen kehosta ja läheisyydestä. Eka kerta on aina uusi, ihmeellinen ja jännittävä tilanne.

Suutelemisen alkaminen seurustelussa kertoo isosta askeleesta. Silloin ihminen osaa yhdistää kosketuksessa omien rakastumisen tunteiden ilmaisun ja kykenee vastaanottamaan samanlaista tunteiden ilmaisua.

Yleisesti ottaen voisi sanoa, että sivut kirkuvat isolla ja kovaan ääneen, että seksi on iso juttu. Ja niinhän se onkin – joillekin. Sitten on meitä, jotka kokivat ensimmäisen suudelmansa vahingossa koulun käytävällä sellaisen pojan kanssa, johon ei ollut minkäänlaista suhdetta. Meitä, jotka menetämme neitsyytemme silkkaa kokeilunhaluamme. Meitä, joille seksi ei ollut parisuhdetta.


Eniten itseäni kuitenkin huolestuttaa seuraava pätkä:

Yhdynnän pääasia ei ole orgasmi vaan nautinto. Rakastelusta voi nauttia kokematta fyysistä orgasmia. Fyysinen orgasmi tuntuu lantiopohjan rytmisenä supisteluna ja peräaukon seudun supisteluna muutaman sekunnin ajan. Tunneorgasmi ei näy, se on tunnekokemus.

Jos oikein todella hyväntahtoisesti haluan ajatella, voin ehkä ymmärtää ajatuksen tässä taustalla; siis sen, että seksi ilman orgasmia voi olla myös hauskaa, tyydyttävää, rentouttavaa, mitä vain eikä orgasmin tarvitse olla seksin ainut päämäärä. On monia syitä, jonka takia orgasmin saaminen ei onnistu: tietyt sairaudet tai lääkitykset vaikuttavat siihen, samoin stressi ja huolet. Toiset eivät oikein ikinä saa ensimmäisellä kerralla uuden kumppanin kanssa ja joskus ei vaan kaikesta yrityksestä huolimatta tule. Se on ihan luonnollista, eikä tarkoita, että seksi on huonoa, seksikumppani on huono tai itse on huono.

Mutta, kun asetamme tunneorgasmin samalla viivalle oikean orgasmin kanssa, kasvatamme jälleen uutta sukupolvea erityisesti tyttöjä, jotka eivät osaa eivätkä uskalla vaatia itselleen orgasmia. Tunneorgasmi ei ole sama asia ja epämääräiseen no kai tää ihan kivaa oli –tunteeseen ei pidä tyytyä. On ihan okei pyytää seksikumppaniltaan jonkinlaisia toimia, jotta saisi itse myös orgasmin. Vaikka orgasmia seksin päämääränä ei pidä korostaa liikaa, ei sitä pidä myöskään vähätellä.


Meillä on jo kulttuurissa pitkälti pornon seurauksena todella tarkka kaava heteroseksin kulusta. Se alkaa erektiosta ja päättyy helvetinmoisen ähkimisen ja voihkimisen jälkeen siemensyöksyyn. Todellisuudessa varmasti (ja ainakin toivottavasti) aikuisilla ihmisillä seksi kulkee monipolvisempia reittejä. Silti yhä uudestaan ja uudestaan erilaisista seksitutkimuksista voidaan päätellä, että heterosuhteissa myös naiset kokevat seksin syvimmäksi tarkoitukseksi miehen tyydyttämisen.

Aika usein minäkin koen, sillä olen heteronainen, joka on toistaiseksi harrastanut seksiä vain peniksellisten miesten kanssa. Siitä on vaikea opetella pois. Lopahtava penis ei ole iloinen asia kantajalleenkaan, mutta varsinkin naiselle se on merkki siitä, että on epäonnistunut naiseuden kierossa päätehtävässä: olla seksikäs objekti miehen halulle. Jos nainen ei saa orgasmia, se on melko normaali tilanne, sillä käsitämme naiset nyt vain siinä asiassa vaikeiksi. Jos mies ei saa orgasmia, sekin on naisen vika. Miehet kun ovat helppoja.

Mutta tietenkään asia ei ole näin yksinkertainen. Seksissä jokainen yksilö tuo omat sukupuolielimensä, omat orgasminsa ja omat mielihalunsa. Harvoin kumppanit syyttelevät toinen toisiaan, sillä usein molemmat kokevat syyllisyyden tunteita, jos seksi jollain tavalla epäonnistuu. Tunteen kanssa jäädään kuitenkin usein yksin eikä osata ilmaista, mitä olisi voinut tehdä toisin.



Tunneorgasmi saattaa olla olemassa, mutta sen saaminen todennäköisesti on vielä vaikeampaa kuin fyysisen orgasmin (ainakin pikaisen googlettelun perusteella kyse on jonkinlaisen rakkauden huipusta, jota ainakaan itse en ole koskaan kokenut enkä varsinkaan teini-ikäisenä). Tunneorgasmin syöttäminen orgasmin vaihtoehtona ilman, että sitä kunnolla edes selitetään, kasvattaa vain liian vähään tyytyviä seksinharrastajia, jotka eivät edes tiedä, mikä kaikki nautinto olisi mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katso myös tämä:

Häpeä

Häpeä istuu pääni päällä ja nauraa. Se nauraa sitä, että sain tänään neljäsataa viisikymmentä euroa, joista käytin neljäsataa heti myöhässä ...